Koje vam prve asocijacije padaju na pamet na pojmove magla, hladno i studeni? Nama se to čini kao savršeno vrijeme za pečenje neodoljivih keksića s čokoladom i grickanje u krevetu ispod mekog pokrivača uz šalicu čaja i dobru knjigu. Budući da smo veliki zaljubljenici u blog Da mi je nešto slatko autorice Ana-Marije Bujić koja je ujedno i autorica knjige "What´s Cooking in Croatia?".
Naime, upravo na njezinom blogu pronašli smo divan recept za kekse s čokoladom (chocolate chip) koji je u originalu zapravo iz kuharice Dining In autorice Alison Roman. Prhki, čokoladni i neodoljivi. Dobra stvar u cijeloj priči jest kako možete zamrznuti pripremljeno tijesto i čuvati ga i do mjesec dana, dok u hladnjaku može izdržati tri dana.
Sastojci:
250 g hladnog maslaca
30g šećera
1 vanilin šećer
30 g smeđeg šećera
1 jaje
280 g glatkog brašna
170g tamne čokolade usitnjene na male komadiće
1 razmućeno jaje
kristal šećer
*morska sol (idealno cvijet soli - Ana-Marijin touch)
Priprema:
Dobro izmiksati maslac i šećere dok ne postane pjenasto. Smanjite brzinu te postepeno dodajte brašno, a zatim ručno umiješajte komadiće čokolade. Smjesu podijelite na dva dijela, a zatim smjesu rasporedite po prianjajućoj foliji ili ako je trenutno nemate pri ruci, poslužit će vam i vrećica za zamrzavanje. Formirajte smjesu u valjak, a tako oblikovana smjesa mora stajati najmanje dva sata, ali najbolje bi bilo preko noći (nikako nemojte preskakati ovaj dio jer će vam se u protivnom keksići "razliti". "Valjak" narežite na manje komadiće koje ćete rasporediti po plehu, premažite ih žumanjkom i posipajte šećerom. Pecite na 180°C između 12 i 15 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....