Namaz od kozjeg sira i pečenog češnjaka

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g svježeg kozjeg sira
  • 1 glavica češnjaka
  • 2 grančice timijana
  • 1 grančica čubra
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 100 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

1. korak

Napravite confit od češnjaka: razdvojite režnjeve češnjaka iz glavice i ogulite vanjsku opnu, ali ostavite režnjeve u njihovim košuljicama. Stavite češnjak u vatrostalnu posudu, posolite, popaprite i dodajte po grančicu timijana i čubra. Prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 140°C na četrdeset minuta. Kad je češnjak sasvim mekan, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se sasvim ohladi u ulju.

2. korak

Ohlađenom češnjaku izvadite meso iz košuljica i izmiješajte ga sa kozjim sirom, malo listića svježeg timijana i malo maslinovog ulja u kojem se češnjak pekao. Posolite i popaprite po ukusu.

*Čubar ili bresina, cabr, čober, čubrika, čubrica, jaber, kubar, osogriz, serženak, šetraj, je začin koji je mirisu i okusu vrlo sličan papru , pa se mnogo upotrebljava u kuhinji kao vrlo dobra zamjena za papar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 05:01