Posljednjih tjedana na društvenim nam mrežama neprestano iskaču video recepti za namaz od tučenog meda. Nismo sigurni je li ‘recept‘ točan naziv, jer zapravo je riječ o namazu od jednog sastojka - meda. Potrebno ga samo istući kako bi postao prozračan i lagan, a zatim se i lakše razmazivao po, primjerice, toplom tostu ili palačinkama.
Osim što med ovakvom obradom poprima svjetliju boju i, kako tvrde mnogi, izgleda primamljivije, dobra je ideja i ako vam se med u staklenci kristalizirao, a želite ga učiniti kremastijim.
Tučeni med kod nas zapravo i nije nikakav novitet, jer mnogi ga domaći proizvođači prodaju pod nazivom krem med. Opisuju ga kao proizvod od meda dobiven posebnim strojevima ili načinom miješanja, a ponekad mu dodaju i, primjerice, kakao, sitno sjeckane lješnjake i druge orašaste plodove, cimet ili druge dodatke.
KAKO NAPRAVITI KREM ILI TUČENI MED?
U zdjelu stavite med, upalite mikser i miksajte dok ne postane kremast i poprimi svjetliju boju. Trebat će vam 5 do 10 minuta.
Ako tučeni ili krem med radite kod kuće, uvijek mu možete dodati i jednostavne dodatke kao što je cimet ili gingerbread začinska mješavina, ali i, primjerice, kakao u prahu, vaniliju, mljevene orašaste plodove, a možete ga pomiješati i s tučenim maslacem pa napraviti sasvim novi, pjenasti, slatkasti namaz.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....