Trebat će vam:
500 g pilećeg mesa po izboru
50 g maslaca
3 žlice maslinovog ulja
300 g smeđih šampinjona
2 manje ljutike
400 ml pilećeg temeljca
50 ml bijelog vina
2 žlice senfa
150 g arborio riže
1 manja brokula
50 g parmezana
svježi vlasac
sol
papar
mljevena crvena dimljena paprika
Priprema:
Piletinu prije pečenja začinite solju i dimljenom crvenom paprikom. Pustite da stoji oko pola sata. U tavi otopite maslac, posložite piletinu i pecite sa svih strana dok ne bude zlatno-žuta. Piletinu izvadite iz tave i stavite sa strane. Na masnoću od pečenja dodajte na polovice narezane gljive i kratko ispecite. Izvadite ih iz tave i stavite u zdjelicu. Narezani luk na kockice lagano popržite. Kad postane staklast, dodajte češnjak i pržite par sekundi. Stavite rižu na tu masnoću koju kratko tostirajte. Nakon par minuta u tavu dodajte vino te pustite par minuta da prokuha. Dodajte temeljac i pripremajte rižu kao klasičan rižoto. Nakon pet minuta u tavu vratite gljive, dodajte senf te sve promiješajte. Vratite pečenu piletinu, brokulu i sve prelijte ostatkom temeljca. Kuhajte još na laganoj vatri oko pet do osam minuta. Na kraju jelo začinite svježe naribanim parmezanom i vlascem.