BRZI RUČAK

Napravili smo slasnu pitu od pastrnjaka i krumpira, slanine i sira s lisnatim tijestom

 Berislava Picek/Cropix
Pastrnjak je itekako zahvalna namirnica pa smo je ovog puta spojili i s lješnjakom te začinskim biljem

Trebat će vam:

1 pakiranje lisnatog tijesta

3 srednja pastrnjaka

2 glavice luka

1 veliki krumpir

2 jaja

200 ml vrhnja za kuhanje

2 usitnjena lista kadulje

1 velika žlica usitnjenog peršina

70 g naribanog parmezana

100 g mozzarelle

50 g tostiranih i nasjeckanih lješnjaka

sol

papar

50 g maslaca

100 g špeka

Priprema:

U dubljoj tavi zagrijte maslac, dodajte na sitno narezan luk. Dinstajte dok ne omekša. Pastrnjak ogulite i narežite na kockice pa dodajte luku. Isto napravite s krumpirom i špekom. Pržite oko 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi. U drugu posudu stavite vrhnje za kuhanje, jaja, naribani sir i začine, promiješajte. Smjesi dodajte dinstano povrće i sve sjedinite laganim miješanjem. Malo dublju posudu za pečenje obložite papirom za pečenje te stavite lisnato tijesto razvaljano na pola centimetra debljine. Po tijestu ravnomjerno rasporedite nadjev koji sa strana zatvorite lisnatim tijestom da ne curi prilikom pečenja. Tijesto premažite razmućenim jajetom, stavite u pećnicu i pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Ako želite više reš koricu, ostavite još koju minutu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 15:58