Trebat će vam:
500 g tjestenine za lazanje
200 g sira
800 ml pelata
maslinovo ulje
sol i papar
1 luk
1 mrkva
1 stabljika celera
100 g mozzarelle
2 režnja češnjaka
majčina dušica
500 ml bešamela
Priprema:
Na maslinovu ulju prepržite sitno nasjeckani luk, mrkvu i celer. Posolite da povrće omekša. Dodajte mljeveno meso. Prepržite ga dok ne posmeđi. Protisnite u tavu dva režnja češnjaka te dodajte majčinu dušicu. Ulijte pelate i sve krčkajte oko pola sata. U posudu za pečenje ulijte malo bešamela, zatim složite red tjestenine za lazanje, bolonjez umak, malo ribanog sira i tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Vodite računa da završite sa slojem bešamela i sira. Na vrh lazanja dodajte još malo mozzarelle i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....