Trebat će vam:
1 kg svježih dagnji
1 veliki crveni luk
1 konzerva pelata
Dvije šake svježeg peršina
0,5 dl maslinova ulja
1 dl bijelog suhog vina
Priprema:
Očistite dagnje pa ih stavite u veću posudu. Podlijte s pola čaše mlake vode, poklopite i držite na vatri dok se sve školjke ne otvore. Izvadite ih iz posude i stavite sa strane, a tekućinu sačuvajte u šalici. U zdjelu dodajte maslinovo ulje, dobro ga zagrijte pa pirjajte najprije sitno nasjeckani luk, potom začinsko bilje, a zatim i pelate. Dodajte i tekućinu od dagnji. Pirjajte 10-ak minuta. Vratite školjke u posudu, dodajte bijelo vino pa pirjajte još nekoliko minuta dok tekućina lagano ne ispari. Poslužite uz tostirani kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....