UZ KRUMPIRIĆE

Napravite brzu smjesu od piva, jaja i brašna i piletinu pržite na još brži i slasniji način

 Bhofack2
Želite li olakšati pripremu ručka, a jede vam se pržena piletina, ovo bi mogao biti jednostavniji način od klasičnog pohanja

Trebat će vam:

500 g piletine bez kostiju
140 g brašna za smjesu
1 žličica praška za pecivo
2 jaja
130 ml hladnog piva
2 žlice maslinova ulja
1 žličica crvene dimljene paprike
100 g brašna za umakanje
ulje za prženje
sol, papar

Priprema:

Piletinu narežite na manje komade, začinite je soli i paprom. U većoj zdjeli pomiješajte 140 grama brašna, pivo, jaja, prašak za pecivo i sol. Trebali biste dobiti nešto gušću smjesu nego što je ona za palačinke. U posebnu posudu stavite preostalih 100 g brašna. Komade piletine najprije uvaljajte u brašno, a zatim u dobivenu smjesu. Pržite u vrućem ulju. Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. srpanj 2024 09:51