Carpaccio od škampa i sirovih vrganja
(za 1 osobu)
200 g škampa
60 g sirovih vrganja
limunov sok za marinadu
maslinovo ulje
sol
aromatizirana sol (borovim mladicama)
vlasac
1 meko kuhano jaje
smeđi maslac
limunov sok za kremu
sol i papar
vodeni hren
tostirani pinjoli
Očistite škampe i marinirajte ih s malo limunova soka, maslinovim uljem i soli te poslažite u tanjur. Sirove vrganje jako tanko narežite i začinite sa soli koju ste prethodno aromatizirali borovim mladicama. Vrganje poslažite po škampima. Kako biste pripremili kremu od vlasca blanširajte svježi vlasac pa s njim u blender stavite meko kuhano jaje, malo smeđeg maslaca, sol, papar i malo limunova soka te usitnite u kremu. Kremu nanesite na vrganje pa jelo doradite vodenim hrenom i s malo tostiranih pinjola.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....