PROBAJ OVO

Napravite cvjetaču i brokulu na ovaj način i baš svi za stolom počistit će tanjure

 Helin Loik-tomson/Getty Images/istockphoto
Iako ih ne ubrajamo u omiljeno povrće, pripremljene na ovaj način, cvjetača i brokula mogle bi postati novi favorit za brzi ručak

Trebat će vam:

1 glavica cvjetače

1 glavica brokule

2 žlice maslaca

2 žlica brašna

400 ml mlijeka

prstohvat muškatnog oraščića

100 g naribanog topivog sira

50 g parmezana

5 žlice krušnih mrvica

2 žlice maslaca za posip

sol i papar

drugi začini prema želji

Priprema:

Cvjetaču i brokulu najprije operite i usitnite na manje cvjetove. Kuhajte 10 minuta u vreloj vodi pa prebacite u cjedilo i prelijte hladnom vodom. Kratko osušite i prebacite u posudu za pečenje. U posebnoj posudi zagrijte 2 žlice maslaca, pustite da se otopi, a zatim dodajte dvije žlice brašna. Kuhajte dok ne poprimi boju i pretvori se u pastu, a zatim dodajte mlijeko i kuhajte 15-ak minuta ili dok ne dobijete gusti umak. Na kraju umiješajte naribani topivi sir. Sve začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom te prelijte preko povrća. Preostali maslac, krušne mrvice i parmezan dobro pomiješajte kako biste dobili mrvičastu teksturu i pospite po povrću. Pecite 20-ak minuta na 180 °C. Poslužite toplo i uz prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:07