Trebat će vam:
1 glavica cvjetače
1 glavica brokule
2 žlice maslaca
2 žlica brašna
400 ml mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića
100 g naribanog topivog sira
50 g parmezana
5 žlice krušnih mrvica
2 žlice maslaca za posip
sol i papar
drugi začini prema želji
Priprema:
Cvjetaču i brokulu najprije operite i usitnite na manje cvjetove. Kuhajte 10 minuta u vreloj vodi pa prebacite u cjedilo i prelijte hladnom vodom. Kratko osušite i prebacite u posudu za pečenje. U posebnoj posudi zagrijte 2 žlice maslaca, pustite da se otopi, a zatim dodajte dvije žlice brašna. Kuhajte dok ne poprimi boju i pretvori se u pastu, a zatim dodajte mlijeko i kuhajte 15-ak minuta ili dok ne dobijete gusti umak. Na kraju umiješajte naribani topivi sir. Sve začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom te prelijte preko povrća. Preostali maslac, krušne mrvice i parmezan dobro pomiješajte kako biste dobili mrvičastu teksturu i pospite po povrću. Pecite 20-ak minuta na 180 °C. Poslužite toplo i uz prilog prema želji.