NEDJELJNI RUČAK

Napravite dobru pileću juhu, a meso poslužite uz brzi gusti, umak od kopra

 Deposit Photos/
Bez ozbira kuhate li pileću ili goveđu juhu, umak od kopra uvijek će biti dobra ideja

Trebat će vam:

2 pileća hrbata i drugi dijelovi piletine po želji

4 mrkve

2 korijena i list peršina

1 veći komad korijena celera

1 luk

1 jaje

1 žlica maslinova ili suncokretova ulja

4 žlice griza

2 žlice kopra

2 žlice brašna

2 žlice maslaca

600 ml juhe

Sol i papar

Priprema:

U lonac najprije stavite malo maslinova ulja i i na to dodajte povrće koje ste oprali, očistili i nasjeckali na veće komade. Dodajte i meso pa sve sastojke u loncu kratko zapecite sa svih strana. Podlijte vodom i kuhajte sat i pola na laganoj vatri. Kuhanu juhu procijedite i dio tekućine iskoristite za pripremu umaka od kopra, a u dio umiješajte noklice koje ste napravili od jednog jaja, žlice ulja i griza. Umak napravite tako da najprije otopite maslac, a zatim dodate brašno dobro promiješajte, kako biste dobili pastu. Na to dodajte vruću tekućinu i kuhajte dok ne dobijete gusti umak. Začinite soli i paprom i dodajte kopar. Po želji možete dodati i malo vrhnja. Poslužite uz meso iz juhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 10:01