Trebat će vam:
2 pileća hrbata i drugi dijelovi piletine po želji
4 mrkve
2 korijena i list peršina
1 veći komad korijena celera
1 luk
1 jaje
1 žlica maslinova ili suncokretova ulja
4 žlice griza
2 žlice kopra
2 žlice brašna
2 žlice maslaca
600 ml juhe
Sol i papar
Priprema:
U lonac najprije stavite malo maslinova ulja i i na to dodajte povrće koje ste oprali, očistili i nasjeckali na veće komade. Dodajte i meso pa sve sastojke u loncu kratko zapecite sa svih strana. Podlijte vodom i kuhajte sat i pola na laganoj vatri. Kuhanu juhu procijedite i dio tekućine iskoristite za pripremu umaka od kopra, a u dio umiješajte noklice koje ste napravili od jednog jaja, žlice ulja i griza. Umak napravite tako da najprije otopite maslac, a zatim dodate brašno dobro promiješajte, kako biste dobili pastu. Na to dodajte vruću tekućinu i kuhajte dok ne dobijete gusti umak. Začinite soli i paprom i dodajte kopar. Po želji možete dodati i malo vrhnja. Poslužite uz meso iz juhe.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....