Trebat će vam:
200 g brašna za svježu tjesteninu
150 ml kipuće vode
žlica soli
žlica maslinovog ulja
Umak:
1 teglica crvene salse od rajčice bez dodataka (oko 200 ml)
1 teglica cijelih cherry crvenih rajčica (konzervirane u vlastitom soku)
1 glavica luka
1, 5 režanj češnjaka
chilli po želji
sol po želji
par listića svježeg bosiljka
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, oblikujte pljukance i stavite ih u hladnjak na sat ili dva, a zatim ih kuhajte u dobro posoljenoj kipućoj vodi 4 do 5 minuta ili dok ne isplivaju. Za umak u posudu stavite maslinovo ulje, pustite da se zagrije i dodajte sitno sjeckani luk. Kada luk pozlati dodajte sitno narezani češnjak i chilli. Nakon što se sve poveže dodajte cijele cherry rajčice i salsu plus bosiljak i sve krčkajte jedno 5-10 min. Posolite po želji. Zatim u umak dodajte skuhane pljukance i par žlica vode u kojima su se kuhali i sve to još jedno par minuta miješajte dok ne dobijete gusti umak. Na kraju dodajte par listića bosiljka i naribajte parmigiano reggiano.