LJETNI RUČAK

Napravite domaće pljukance pa ih poslužite uz jednostavan umak od rajčice

 Marko Miscevic/Cropix
Recept za pljukance i umak od rajčice s nama je podijelio Marko Gržin, lovranski šaptač rajčicama

Trebat će vam:

200 g brašna za svježu tjesteninu
150 ml kipuće vode
žlica soli
žlica maslinovog ulja

Umak:

1 teglica crvene salse od rajčice bez dodataka (oko 200 ml)
1 teglica cijelih cherry crvenih rajčica (konzervirane u vlastitom soku)
1 glavica luka
1, 5 režanj češnjaka
chilli po želji
sol po želji
par listića svježeg bosiljka

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, oblikujte pljukance i stavite ih u hladnjak na sat ili dva, a zatim ih kuhajte u dobro posoljenoj kipućoj vodi 4 do 5 minuta ili dok ne isplivaju. Za umak u posudu stavite maslinovo ulje, pustite da se zagrije i dodajte sitno sjeckani luk. Kada luk pozlati dodajte sitno narezani češnjak i chilli. Nakon što se sve poveže dodajte cijele cherry rajčice i salsu plus bosiljak i sve krčkajte jedno 5-10 min. Posolite po želji. Zatim u umak dodajte skuhane pljukance i par žlica vode u kojima su se kuhali i sve to još jedno par minuta miješajte dok ne dobijete gusti umak. Na kraju dodajte par listića bosiljka i naribajte parmigiano reggiano.

image
Marko Miscevic/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 19:35