Priprema: 20 minuta
Pečenje: 15 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
tijesto za pizzu (kupovno ili domaće)
100 ml umaka od rajčice
1 tikvica (narezana na kolutiće)
1 crvena paprika (narezana)
cherry rajčice
200 g mozzarelle (narezane)
50 g maslina
origano, sol i papar po ukusu
Priprema:
Razvaljajte tijesto za pizzu na pobrašnjenoj površini do željene debljine i premjestite ga na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažite tijesto ravnomjernim slojem umaka od rajčice, ostavljajući rubove slobodne za hrskavu koricu. Na umak rasporedite tanke ploške tikvica i crvene paprike, a zatim dodajte komade mozzarelle, cherry rajčice prerezane na pola i nekoliko zelenih ili crnih maslina. Pospite sve origanom, solju i paprom za dodatni okus. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 °C oko 15 minuta, dok korica ne postane zlatna, a sir rastopljen i lagano zapečen. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi nekoliko minuta i poslužite uz dodatak svježeg origana ili listiće bosiljka po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....