Nostalgija iz pećnice

Napravite domaću pizzu, baš kao nekad... Dodajte joj omiljene sastojke i pecite čak i u tavi

Appetizing Italian pizza with chicken breast, tomato,cheese and olives

 Nikolay_donetsk/Getty Images/istockphoto
Naš prijedlog je pizza s povrćem i mozzarellom, no naravno da vi na svoju možete dodati namirnice koje više volite

Priprema: 20 minuta
Pečenje: 15 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:
tijesto za pizzu (kupovno ili domaće)
100 ml umaka od rajčice
1 tikvica (narezana na kolutiće)
1 crvena paprika (narezana)
cherry rajčice
200 g mozzarelle (narezane)
50 g maslina
origano, sol i papar po ukusu

Priprema:

Razvaljajte tijesto za pizzu na pobrašnjenoj površini do željene debljine i premjestite ga na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažite tijesto ravnomjernim slojem umaka od rajčice, ostavljajući rubove slobodne za hrskavu koricu. Na umak rasporedite tanke ploške tikvica i crvene paprike, a zatim dodajte komade mozzarelle, cherry rajčice prerezane na pola i nekoliko zelenih ili crnih maslina. Pospite sve origanom, solju i paprom za dodatni okus. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 °C oko 15 minuta, dok korica ne postane zlatna, a sir rastopljen i lagano zapečen. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi nekoliko minuta i poslužite uz dodatak svježeg origana ili listiće bosiljka po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 07:42