Za dvije osobe trebat će vam:
200 g Carnaroli riže
4 žlice maslinova ulja
50 ml bijelog vina
povrtni temeljac prema potrebi
pola manjeg poriluka
1 ljutika
1 vezica divljih šparoga (ili tušta ili drugog sezonskog povrća)
7 - 8 listova medvjeđeg luka
2 fileta dimljene skuše
sol i papar
grana padana ili pecorino sir po želji
Priprema:
Poriluk i ljutiku kratko izdinstajte na dvije žlice maslinova ulja, a zatim ih izblendajte u kremu koju ćete poslije dodavati u rižoto. Vrhove šparoga odvojite sa strane, a od ostatka skuhajte povrtni temeljac. Rižu kratko popržite na maslinovu ulju pa podlijte bijelim vinom. Kad vino ishlapi, nastavite podlijevati temeljcem. Dodajte kremu od poriluka i ljutike te nastavite miješati. Dvije do tri minute prije kraja pripreme rižota dodajte vrhove šparoga i svježi medvjeđi luk. Rižoto dodatno začinite s dvije žlice maslinova ulja, soli i paprom. Kad je rižoto dovoljno kremozan, servirajte ga i posložite po njemu dimljenu skušu. Skušu se termički dodatno ne obrađuje kako ne bi izgubila okus, dovoljno će se ugrijati dok stoji na rižotu. Prema želji dovršite s malo grana padano ili pecorino sira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....