Za tijesto:
300 g glatkog brašna
200 g omekšalog maslaca
pola žličice soli
1 žumanjak
2 žlice kiselog vrhnja
Za nadjev:
150 g šparoga
50 g rikole
200 g grčkog jogurta
100 g sirnog namaza
100 g gorgonzole
50 g ukiseljenih lučica
pušlek rotkvica
2 manja poriluka
50 g maslaca
1 veći komad otkoštenog batka sa zabatkom
Priprema:
Brašno, sol i omekšali maslac narezan na kockice stavite u posudu i prstima napravite mrvičastu smjesu. Dodajte žumanjak i kiselo vrhnje te spojite u tijesto. Ne mijesite jako dugo jer će vam tijesto poslije biti žilavo. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi te ga utisnite u mini kalupe. Pecite oko 18 minuta na 175 stupnjeva.
Šparoge kratko blanširajte, ohladite i narežite na manje komade. Grčki jogurt i sirni namaz pomiješajte u finu kremu. Rotkvice očistite, operite i narežite na listiće. Na maslacu kratko popržite poriluk narezan na kolutiće maksimalno pet minuta. Piletinu začinite i ispecite na grill tavi. Narežite na manje komade. Ohlađene košarice od prhkog tijesta napunite pripremljenim dodacima. Servirajte odmah. Po želji nadjev možete začiniti maslinovim uljem.