Trebat će vam:
1 veća pileća prsa
1 luk
2 tikvice
1 paprika
2 mrkve
1 konzerva slanutka
2 režnja češnjaka
3 žlice pelata
2 grančice timijana
1 šaka svježeg bosiljka
Voda ili temeljac
Sol i papar
Maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije dobro sa svih strana zapržite komadiće piletine. Maknite iz posude pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Kad dobije boju, dodajte sjeckanu mrkvu, papriku, tikvicu i sjeckani češnjak. Pirjajte 10-ak minuta, a potom dodajte pelate i vodu ili temeljac. Tekućina treba prekriti sve sastojke. Ubacite timijan i polovicu sjeckanog bosiljka, vratite piletinu i kuhajte 30 minuta. Po potrebi dodajte još tekućine. Dobro začinite soli i paprom. Zadnjih pet minuta u lonac ubacite slanutak. Poslužite uz kruh.