PROBAJ OVO

Napravite marinadu od jogurta pa ispecite ražnjić i poslužite u slasnom sendviču

 Deposit Photos/
Komade mesa dovoljno je nabosti na štapić za ražnjiće i ostaviti da se peku dok pripremate druge sastojke za sendvič

Trebat će vam:

700 g otkoštene piletine

3-4 lepinje

povrće po želji (luk, rajčica, salata, krastavci)

4-5 režnjeva češnjaka

300 ml grčkog jogurta

1 žličica kumina

1 žličica mljevene crvene paprike

pola žličice kajenskog papra

sok pola limuna

50 ml maslinova ulja

sol i papar

Priprema:

U posudi pomiješajte grčki jogurt i sve začine, protisnuti češnjak, maslinovo ulje i komade piletine i pustite da stoji najmanje jedan sat, a najdulje jedan dan. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Na dno posude stavite glavicu luka, u nju zabodite štapić za ražnjiće, a na štapić stavite meso. Pecite tako oko 1,5 sat, izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi pa slažite meso u lepinju s umacima po želji i svježim povrćem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 09:00