Trebat će vam:
cijela palamida od oko kilograma
oštro brašno
glavica češnjaka
maslinovo ulje
crno vino
vinska kvasina
2-3 lovora
5-6 kriškica limuna
grančica ružmarina
1 žlica meda
sol, papar
Priprema:
Palamidu očistiti, filetirati i narezati na deblje komade. Uvaljati u brašno i kratko popržiti u dubokom ulju te izvaditi na ubrus. U međuvremenu napraviti marinadu. Češnjak očistiti i narezati na deblje ploške i kratko popržiti na maslinovu ulju pazeći da ne posmeđi, dodati oko 2 dcl vina, 2 dcl kvasine, 4 dcl vode. Začine i med posoliti i popapriti bez straha. Kuhati 15-20 minuta dok se ne dobije oko 6 dcl marinade. U dublju posudu poslagati komade palamide i preliti marinadom. Ostaviti preko noći u hladnjaku da se sve prožme. Ovako pripremljena palamida može trajati i više dana.