KAKO PRIPREMITI RIBU

Napravite mariniranu palamidu, preukusna je, a u hladnjaku može stajati i do nekoliko dana

 Ante Cizmic /Cropix
Ovaj recept s nama je podijelila talentirana Ivana Gamulin iz splitskog restorana Villa Spiza

Trebat će vam:

cijela palamida od oko kilograma

oštro brašno

glavica češnjaka

maslinovo ulje

crno vino

vinska kvasina

2-3 lovora

5-6 kriškica limuna

grančica ružmarina

1 žlica meda

sol, papar

Priprema:

Palamidu očistiti, filetirati i narezati na deblje komade. Uvaljati u brašno i kratko popržiti u dubokom ulju te izvaditi na ubrus. U međuvremenu napraviti marinadu. Češnjak očistiti i narezati na deblje ploške i kratko popržiti na maslinovu ulju pazeći da ne posmeđi, dodati oko 2 dcl vina, 2 dcl kvasine, 4 dcl vode. Začine i med posoliti i popapriti bez straha. Kuhati 15-20 minuta dok se ne dobije oko 6 dcl marinade. U dublju posudu poslagati komade palamide i preliti marinadom. Ostaviti preko noći u hladnjaku da se sve prožme. Ovako pripremljena palamida može trajati i više dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 00:21