Trebat će vam:
500 g mljevene junetine
1 šaka riže
1 jaje
4-5 žlica krušnih mrvica
2 režnja češnjaka
Sol i papar
Pola žličice šećera
1 konzerva pelata
1 luk
2 režnja češnjaka za umak
Priprema:
U posudi najprije pomiješajte meso, sirovu rižu, sol, papar, jedno umućeno jaje, dva protisnuta režnja češnjaka i krušne mrvice. Dobro sve povežite pa oblikujte kuglice. Ako je smjesa premekana, dodajte još malo krušnih mrvica. Zatim na tavi zagrijte ulje i zapecite kuglice sa svih strana. Izvadite ih pa na istom ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Pustite da poprimi boju, dodajte sitno sjeckani češnjak, a zatim i pelate. Začinite soli i paprom, dodajte i malo šećera. Pustite da se krčka 5 minuta, kuhačom razbijte komade rajčice, a zatim dodajte okruglice. Poklopite i pustite da se kuha oko sat vremena. Poslužite uz pire krumpir.