Trebat će vam:
1000 g glatkog brašna
300 ml mlakog mlijeka
300 ml mlake vode
25 g soli
20 g šećera
40 g svježeg kvasca
40 g crnog tartufa (nariban na sitno)
40 g bijelog tartufa (nariban na sitno)
Priprema:
U 100 ml mlakog mlijeka razmrviti kvasac, dodati šećer te pričekati dok se ne digne (udvostruči volumen). U dublju prikladnu posudu staviti brašno, sol i promiješati, naribati tartuf te dodati dignuti kvasac, dodati naribane tartufe, a potom umijesiti tijesto postupno dodajući mlaku vodu. Formirati kuglu, pobrašniti i prekriti posudu krpom te staviti da se diže na toplom mjestu oko 30 minuta odnosno dok se ne udvostruči volumen. Premijesiti tijesto i potom ga razdijeliti na "štručice" od 250 grama te ostaviti da se tijesto opet digne u posudi za pečenje (ili malim kalupima). Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta - provjeriti kuckanjem na donjem dijelu čuje li se tupi zvuk. To je znak da je kruh pečen.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....