DOBAR RUČAK

Napravite palačinke pa ih napunite kremastim nadjevom od piletine i povrća

 Anna_shepulova/Getty Images/istockphoto
Palačinke su uvijek dobra ideja, a u slanoj varijanti, uvijek ih volimo napuniti bogatim nadjevom

Trebat će vam:

150 g brašna

2 jaja

300 ml mlijeka

prstohvat soli

malo ulja za prženje

300 g pilećih prsa, narezanih na kockice

1 glavica luka, sitno nasjeckana

1 crvena paprika, nasjeckana

1 mrkva, naribana

1 tikvica, naribana

2 žlice maslinova ulja

sol i papar prema ukusu

100 g kremastog sira (poput ricotte)

100 g naribanog sira (mozzarella ili gouda)

malo parmezana za posipanje (opcionalno)

Priprema:

Umutite jaja, mlijeko, brašno i prstohvat soli, dok ne dobijete glatku smjesu za palačinke. U tavi zagrijte malo ulja pa pecite tanke palačinke. Ostavite ih sa strane dok pripremite nadjev. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte piletinu i pržite dok meso ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte papriku, mrkvu i tikvicu te nastavite pirjati dok povrće ne omekša. Posolite i popaprite prema ukusu, a zatim umiješajte kremasti sir, kako biste dobili kremastu smjesu. Na svaku palačinku stavite nekoliko žlica nadjeva, zarolajte je i složite u posudu za pečenje. Posložene palačinke pospite naribanim sirom i malo parmezana (prema želji). Pecite u pećnici na 200 °C oko 15 minuta, ili dok se sir ne otopi i dobije zlatno-smeđu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:12