Trebat će vam:
150 g brašna
2 jaja
300 ml mlijeka
prstohvat soli
malo ulja za prženje
300 g pilećih prsa, narezanih na kockice
1 glavica luka, sitno nasjeckana
1 crvena paprika, nasjeckana
1 mrkva, naribana
1 tikvica, naribana
2 žlice maslinova ulja
sol i papar prema ukusu
100 g kremastog sira (poput ricotte)
100 g naribanog sira (mozzarella ili gouda)
malo parmezana za posipanje (opcionalno)
Priprema:
Umutite jaja, mlijeko, brašno i prstohvat soli, dok ne dobijete glatku smjesu za palačinke. U tavi zagrijte malo ulja pa pecite tanke palačinke. Ostavite ih sa strane dok pripremite nadjev. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte piletinu i pržite dok meso ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte papriku, mrkvu i tikvicu te nastavite pirjati dok povrće ne omekša. Posolite i popaprite prema ukusu, a zatim umiješajte kremasti sir, kako biste dobili kremastu smjesu. Na svaku palačinku stavite nekoliko žlica nadjeva, zarolajte je i složite u posudu za pečenje. Posložene palačinke pospite naribanim sirom i malo parmezana (prema želji). Pecite u pećnici na 200 °C oko 15 minuta, ili dok se sir ne otopi i dobije zlatno-smeđu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....