DOBAR RUČAK

Napravite paštu s kozicama i pestom od bosiljka po receptu chefice Anite Margić

 Biljana Blivajs/Cropix
U IT tvrtki Mireo u zagrebačkom Buzinu zaposlenike svaki dan hrani profesionalna chefica

Trebat će vam:

400 g svježih ili suhih fettuccina
320 g kozica
1 režanj češnjaka, narezan na tanke listiće
1 dcl bijelog vina lmaslinovo ulje
sol
papar

Za pesto:
2 vezice bosiljka
100 g ribanog sira (parmezan, grana padano, pecorino)
100 grama orašastih plodova (pinjoli, bademi)
ribana korica 1 limuna
sol i papar
maslinovo ulje

Za kremu za povezivanje pašte:
100 g indijskih oraščića
malo vode

Priprema:

Prvo pripremite pesto. Sve sastojke sjedinite u mužaru, a začine prilagodite vašem ukusu pa pesto ostavite sa strane. Izblendajte indijske oraščiće s malo vode da dobijete konzistenciju malo gušću od vrhnja za šlag. Kremu koristite da biste povezali kozice i paštu prije dodavanja pesta. Stavite kuhati tjesteninu. Dok se tjestenina kuha, na malo ulja popržite listiće češnjaka, na to dodajte kozice i pojačajte vatru. Podlijte vinom i puste da alkohol ispari. Posolite, a zatim dodajte tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Pomiješajte i dodajte malo kreme za povezivanje pašte i kozica. Maknite s vatre i umiješajte pesto od bosiljka. Poslužite s listićima bosiljka i badema.

image
Biljana Blivajs/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 08:51