Trebat će vam:
1 kg piletine
3 srednje mrkve
1 veći luk
1 veći komad korijena celera
1 korijen peršina
1 šaka svježeg peršina
2 žličice crvene paprike
200 ml bijelog vina
malo timijana
povrtni ili pileći temeljac
sol i papar
ulje
Priprema:
Piletinu najprije odvojite na veće komade i dobro je posolite (možete je ostaviti s kostima). Zatim je zapecite sa svih strana na dobro zagrijanom ulju, izvadite i ostavite sa strane. Na isto ulje i malo maslaca dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte 10-ak minuta. Dodajte i sitno sjeckanu mrkvu, celer i korijen peršina. Pirjajte 10-ak minuta, dodajte crvenu papriku i timijan, začinite soli i paprom, vratite meso i dodajte vino. Pustite da se krčka dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte temeljac ili vodu, poklopite i kuhajte sat vremena. Otklopite i kuhajte još 20-30 minuta, ili dok se umak ne reducira. Piletinu zatim izvadite, a povrće blendajte tako da dobijete gusti umak. Vratite piletinu i pospite svježim peršinom. Poslužite uz tjesteninu ili pire krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....