Trebat će vam:
3 - 4 tikvice
2 jaja za tikvice
150 g brašna
250 - 300 ml hladne vode
Malo soli
1 žumanjak
250 ml suncokretova ulja
1 žličica senfa
2 - 3 žličice limunova soka
Svježi kopar
Sol
Priprema:
Najprije u brašno dodajte jaje i sol, a potom hladnu vodu i napravite smjesu nalik onoj za palačinke, samo malo gušću. Prema potrebi dodajte još vode ili brašna. U smjesu ubacujte tikvice koje ste najprije narezali i posolili pa ostavili da odstoje 20-ak minuta kako bi izbacile višak tekućine. Tikvice pržite u ulju. Dok se peku, napravite majonezu. U visoku usku posudu od štapnog miksera ubacite žumanjak, senf, limunov sok i sol pa blendajte dok se svi sastojci ne povežu, oko 20 sekundi. Dok štapni mikser radi, dodajte ulje polako podižući štapni mikser dok ne dobijete gusti umak. Kada potrošite ulje, miksajte još 10 sekundi. Na kraju ubacite kopar pa blendajte još nekoliko sekundi. Prebacite u posudu i stavite u hladnjak pa poslužite uz tikvice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....