UZ PRILOG PO ŽELJI

Napravite popečke od brokule i parmezana, priprema će vam oduzeti samo 15 minuta

 Roxiller/Getty Images/istockphoto
Od brokule, parmezana i tek nekoliko drugih sastojaka napravite ove jednostavne popečke koji se dobro slažu uz umake, rižu ili salatu

Trebat će vam:

450 g brokule

90 g parmezana

65 g brašna

4 jaja

1 luk

4 režnja češnjaka

žličica soli

ulje za prženje

Priprema:

U blender ubacite sve sastojke osim ulja, i usitnjavajte dok ne dobijete grublju smjesu. U tavi s debljim dnom zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Grabljačom za sladoled ili većom žlicom zagrabite smjesu, oblikujte u kuglice i stavite peći dvije do tri minute, dok donja strana ne poprimi smeđu boju. Pažljivo preokrenite i stisnite popečak špatulom da se izravna. Nastavite peći s druge strane nekoloiko minuta dok ne poprimi smeđu boju, pa izvadite van i stavite na tanjur na koji ste stavili ubrus da upije suvišnu masnoću. Ponavljajte postupak dok ne potrošite smjesu. Poslužite s grčkim jogurtom, humusom, ajvarom ili sličnim umacima, kao i svježom salatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:22