DVIJE VRSTE SIRA

Napravite prhku pitu sa sirom i špinatom za koju vam nije potreban kalup

 Deposit Photos/
Zamijesite prhko tijesto pa ga napunite kombinacijom svježeg i feta sira

Trebat će vam:

250 g brašna
125 g maslaca
1 jaje za tijesto
2 žlice hladne vode
1 žličica soli
300 g špinata
200 g feta sira
100 g svježeg sira
2 režnja češnjaka
2 žlice krušnih mrvica
1 jaje za nadjev
1 jaje za premazivanje
Sol i papar

Priprema:

Od brašna, hladnog maslaca nasjeckanog na kockice, vode, jaja i soli zamijesite tijesto. Nemojte ga mijesiti predugo, tek da se sastojci povežu. Ako je tijesto presuho, dodajte još malo hladne vode. Umotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u hladnjak. Špinat očistite. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte dva sitno sjeckana režnja češnjaka i na to dodajte špinat. Kuhajte dok špinat ne povene, a zatim ga prebacite na dasku i nasjeckajte. Ocijedite ga i pomiješajte sa svježim sirom, jajem, soli i paprom. Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte ga. Pospite ga žlicom krušnih mrvica, ali pripazite da rubovi ostanu čisti. Na to dodajte smjesu sa svježim sirom i špinatom. Na kraju po nadjevu pospite feta sir i preklopite rubove na kojima nema nadjeva. Premažite razmućenim jajem. Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta ili dok tijesto ne poprimi boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. listopad 2024 19:04