Za tijesto će vam trebati:
100 g heljdina brašna
100 g oštrog brašna
par kapi bučina ulja
par kapi maslinova ulja
2 jaja
prstohvat soli
pola žličice svježeg bosiljka
Punjenje za raviole:
100 g ovčjeg sira
70 g pršuta
Za preljev:
4 žlice maslinova ulja
15 polovina sušene rajčice u ulju
10 crnih maslina
5 - 6 listića kadulje
Priprema:
Zamijesiti glatko tijesto i ostaviti da odstoji. Dok tijesto odmara, sitno narezati pršut, naribati ovčji sir i sve dobro promiješati. Ostaviti sa strane. Razvaljati raviole na debljinu 2 mm. Kalupom izrezati krugove. Krug po krug namještati u kalup te puniti. Rubove krugova namočiti da se bolje slijepe i kalupom presavinuti. Tako napravljene raviole kuhati u tek malo slanoj vodi (oprez, punjenje je slano) 10 minuta. Heljdina je tjestenina malo tvrđa, pa ne očekujte premekano tijesto. U tavi na maslinovu ulju popržiti rajčice i narezane masline, dodati na sjeckanu kadulju. Preliti raviole preljevom i posipati naribanim sirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....