DOMAĆA TJESTENINA

Napravite raviole od heljdina brašna pa ih napunite ovčjim sirom i pršutom

 Ivana Nobilo/Cropix
Recept su s nama podijelili u gostionici Varaždinbreg, koju mnogi i danas zovu starim obiteljskim prezimenom Češljaš

Za tijesto će vam trebati:

100 g heljdina brašna
100 g oštrog brašna
par kapi bučina ulja
par kapi maslinova ulja
2 jaja
prstohvat soli
pola žličice svježeg bosiljka

Punjenje za raviole:

100 g ovčjeg sira
70 g pršuta

Za preljev:

4 žlice maslinova ulja
15 polovina sušene rajčice u ulju
10 crnih maslina
5 - 6 listića kadulje

Priprema:

Zamijesiti glatko tijesto i ostaviti da odstoji. Dok tijesto odmara, sitno narezati pršut, naribati ovčji sir i sve dobro promiješati. Ostaviti sa strane. Razvaljati raviole na debljinu 2 mm. Kalupom izrezati krugove. Krug po krug namještati u kalup te puniti. Rubove krugova namočiti da se bolje slijepe i kalupom presavinuti. Tako napravljene raviole kuhati u tek malo slanoj vodi (oprez, punjenje je slano) 10 minuta. Heljdina je tjestenina malo tvrđa, pa ne očekujte premekano tijesto. U tavi na maslinovu ulju popržiti rajčice i narezane masline, dodati na sjeckanu kadulju. Preliti raviole preljevom i posipati naribanim sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 11:30