KAKAV RUČAK!

Napravite riblje polpete u umaku od rajčice i jednostavnu, kremastu krumpir salatu

 Peredniankina/
Od ribe napravite jednostavne polpete, a krumpir salatu začinite dressingom od grčkog jogurta i majoneze

Trebat će vam:

300 g mesa ribe (oslića ili neke druge bijele ribe)

1 jaja

2 režnja češnjaka

50 g maslaca

2 žemlje

2 žlice krušnih mrvica

mlijeko

svježi peršin

sol

papar

Za salatu:

1 kg krumpira

2 luka

7 žlica grčkog jogurta

1 žlica majoneze

1 žličica senfa

sok jednog limuna

1 šaka svježeg kopra

Maslinovo ulje

Postupak pripreme:

Žemlje narežite na manje komade i prelijte ih mlijekom, neka ga bude dovoljno da ih u potpunosti prekrije. Na tavi otopite maslac, dodajte protisnuti češnjak i kratko pirjajte pa sve zajedno dodajte žemljama. Dodajte i sitno sjeckani peršin. Na istom ulju ispecite filete ribe i kada su gotovi, usitnite ih. U smjesu sa žemljama dodajte ribu, krušne mrvice i jaje, sol i papar pa oblikujte kuglice. Ako je smjesa previše mokra, dodajte još krušnih mrvica ili brašna. Kuglice spljoštite rukama i pecite na tavi na malo ulja. Krumpir skuhajte u ljusci, kad je gotov, narežite na ga na manje komade i ubacite u zdjelu. Dodajte sitno sjeckani luk. U posebnoj posudi pomiješajte grčki jogurt, malo senfa, majonezu, limunov sok, sol, papar, kopar i maslinovo ulje. Sve zajedno prebacite u posudu s krumpirom i lukom i dobro pomiješajte. Poslužite uz polpete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 13:49