Trebat će vam:
300 g mesa ribe (oslića ili neke druge bijele ribe)
1 jaja
2 režnja češnjaka
50 g maslaca
2 žemlje
2 žlice krušnih mrvica
mlijeko
svježi peršin
sol
papar
Za salatu:
1 kg krumpira
2 luka
7 žlica grčkog jogurta
1 žlica majoneze
1 žličica senfa
sok jednog limuna
1 šaka svježeg kopra
Maslinovo ulje
Postupak pripreme:
Žemlje narežite na manje komade i prelijte ih mlijekom, neka ga bude dovoljno da ih u potpunosti prekrije. Na tavi otopite maslac, dodajte protisnuti češnjak i kratko pirjajte pa sve zajedno dodajte žemljama. Dodajte i sitno sjeckani peršin. Na istom ulju ispecite filete ribe i kada su gotovi, usitnite ih. U smjesu sa žemljama dodajte ribu, krušne mrvice i jaje, sol i papar pa oblikujte kuglice. Ako je smjesa previše mokra, dodajte još krušnih mrvica ili brašna. Kuglice spljoštite rukama i pecite na tavi na malo ulja. Krumpir skuhajte u ljusci, kad je gotov, narežite na ga na manje komade i ubacite u zdjelu. Dodajte sitno sjeckani luk. U posebnoj posudi pomiješajte grčki jogurt, malo senfa, majonezu, limunov sok, sol, papar, kopar i maslinovo ulje. Sve zajedno prebacite u posudu s krumpirom i lukom i dobro pomiješajte. Poslužite uz polpete.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....