Jednostavno, hranjivo i zdravo

Napravite sami maslac od kikirikija

 Ana Marija Bujić

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 4

Sastojci

(za jednu manju teglicu)

  • 300 g kikirikija u kori

Priprema

Očistite kikiriki i oljuštite mu unutarnju opnu. Stavite ga u blender pa miksajte na najjačoj brzini. Kikiriki će se prvo smrviti, a zatim će početi ispuštati masnoću. Povremeno ugasite blender da se ne bi pregrijao i nožem odvojite kikiriki od stijenke posude. Miksajte sve dok se kikiriki ne pretvori u gustu kremu. Ako volite kikiriki maslac s komadima kikirikija, kad je gotov, dodajte mu još šaku krupno sjeckanog kikirikija.

U trgovinama zdrave prehrane maslaci od orašastih plodova prodaju se po cijeni suhog zlata i čovjek bi pomislio da za njihovu pripremu treba pravo umijeće. Činjenično stanje sasvim je drukčije – jedino što vam treba jest dobar mikser i doslovce pet minuta vremena!

Osim maslaca od kikirikija na isti način možete pripremiti maslac od badema, lješnjaka ili makadamije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 19:32