Za palačinke:
500 g brašna 500 ml mlijeka 500 ml mineralne vode 3 jaja žličica soli 50 g rastopljenog maslaca |
Za nadjev:
100 g pinjola 450 g graška 4 češnja češnjaka maslinovo ulje 4 žlice hrena kiselo vrhnje 100 g sirnog namaza 200 g mozzarelle 350 g pečene rog paprike 150 g kulena 150 g kuhane šunke |
Pomiješajte sve sastojke u glatku smjesu i na vrućoj tavi za palačinke ispecite minimalno 25 komada. Poželjno je da budu tanje. Namaz od graška: u posudu stavite grašak i češnjak te kuhajte 15 - 20 minuta. Procijedite, dodajte malo soli, maslinova ulja, šaku tostiranih pinjola i 2 - 3 žlice parmezana. Sve sastojke štapnim mikserom miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Namaz od hrena: od kiselog vrhnja, sirnog namaza, hrena, naribane mozarelle i malo soli napravite glatku smijesu i stavite u hladnjak na sat vremena. Posluživanje: na dno pladnja stavite dvije palačinke bez nadjeva, zatim počnite s namazom od hrena, gore stavite kuhanu šunku, potom palačinku na koju posložite pečenu papriku, opet palačinku koju premažite namazom od graška, palačinku koju obložite kulenom... i tako redom. Posljednju posipajte preostalim tostiranim pinjolima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....