Trebat će vam:
230 g cvjetova brokule
½ šalice zobenih pahuljica
2-3 režnja češnjaka
500 g bijelog graha
2 žlice prehrambenog kvasca
1 žlica tahinija
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica soka od limuna
½ žličice sušenog origana
½ žličice soli i papra
¼ šalice nasjeckanog mladog luka
Priprema:
Kuhajte brokulu na pari otprilike 7-10 minuta, odnosno dok ne omekša. Ostavite sa strane da se ohladi. U blenderu usitnite zobene pahuljice u fine mrvice. Dodajte češnjak i nastavite obrađivati dok se sve ne poveže. U blender dodajte brokulu, grah, kvasac, tahini, maslinovo ulje, limunov sok, origano te sol i papar. Usitnjavajte dok se sve ne ujednači i pritom pripazite da ne preradite sastojke u pastu. Prebacite smjesu u veliku zdjelu, a zatim ručno umiješajte usitnjeni mladi luk. Pokrijte smjesu i stavite u hladnjak na 30 minuta do sat. To pomaže da smjesa bude lakša za rukovanje kad je oblikujete u hamburgere. Zagrijte pećnicu na 200°C i obložite lim za pečenje. Oblikujte od smjese okrugle pljeskavice željene veličine. Slažite na lim za pečenje s razmakom od nekoliko centimetara. Pecite u pećnici 18-20 minuta, dok rubovi ne porumene. Poslužite odmah ili ostavite da se ohlade i stavite u hladnjak do tjedan dana ili zamrznite pa čuvajte do tri mjeseca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....