PROBAJ OVO

Napravite slasnu mesnu štrucu sa šampinjonima i slaninom u lisnatom tijestu

 Lauripatterson/Getty Images
Meso najprije pirjajte, a zatim ga upakirajte u lisnato tijesto, ispecite i poslužite uz prilog kao što je pire krumpir

Trebat će vam:

600 g mljevene junetine

100 g slanine

100 g šampinjona

1 luk

2 - 3 grančice timijana ili 1 žličica suhog

1 žličica crvene mljevene paprike

1 lovorov list

1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta

1 jaje

200 ml bijelog vina

Ulje

Sol i papar

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno nasjeckani luk. Kad omekša, dodajte mljeveno meso. Pirjajte dok meso ne dobije boju, a zatim dodajte očišćene gljive koje ste narezali na manje komade. Dodajte i nasjeckanu slaninu. Pirjajte sve zajedno dok slanina ne otpusti masnoću. Dodajte timijan, crvenu papriku i lovorov list. Začinite soli i paprom. Podlijte bijelim vinom i pustite da se krčka 20-ak minuta. Ako je potrebno, dodajte još tekućine. To može biti temeljac ili voda, ali pripazite jer meso na kraju ne smije biti previše vlažno, ali niti se previše mrviti. Ugasite vatru i pustite da se meso ohladi. Izvadite lovorov list. Lisnato tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini i u sredinu stavite nadjev od mesa, gljiva i slanine. Zamotajte u štrucu. Premažite umućenim jajetom i napravite rupice na štruci. Ubacite u pećnicu na 220 °C prvih 5 minuta, a zatim smanjite na 200 °C i pecite još 20-ak minuta ili dok tijesto ne poprimi boju. Poslužite uz prilog prema želji i salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 10:32