ŠTO KUHATI

Napravite slasnu, zasitnu pitu! Brokulu pripremljenu na ovaj način nitko neće moći odbiti

 Minadezhda/Getty Images/istockphoto
Ovu pitu posebno volimo zato što je odlična još topla, a fina ostaje i kada se ohladi, pa čak i idućeg dana

Za tijesto će vam trebati:

200 g glatkog brašna

100 g maslaca

prstohvat soli

1 jaje

2-3 žlice hladne vode

Sastojci za nadjev:

300 g brokule

150 g pancete

3 jaja

200 ml slatkog vrhnja

100 ml mlijeka

100 g naribanog sira po izboru

1 češanj češnjaka

sol i svježe mljeveni papar

prstohvat muškatnog oraščića

maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Za tijesto pomiješajte brašno, maslac i prstohvat soli, trljajte dok ne dobijete mrvice. Dodajte jaje i 2-3 žlice hladne vode, brzo zamijesite tijesto, oblikujte u kuglu, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.

Blanširajte brokulu 2-3 minute, ocijedite. U tavi pržite pancetu dok ne postane hrskava, dodajte češnjak i pržite još minutu.

Razvaljajte tijesto, stavite u kalup, izbodite vilicom i pecite na 180 °C 10-15 minuta s papirom i "utegom", pa još 5 minuta bez. Na tijesto stavite brokulu, pancetu i prelijte smjesom od jaja, vrhnja, mlijeka i sira. Pecite 25-30 minuta na 180 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 06:22