Trebat će vam:
500 g mljevene puretine
2 žlice krušnih mrvica
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žlica sjeckanog vlasca ili timijana, po želji
malo čilija
heljda
1 lovorov list
1 žlica maslaca
sol i papar
Priprema:
Luk najprije pirjajte na malo ulja. Pustite da se zastakli pa dodajte češnjak, pirjajte još minutu i maknite s vatre. Pustite da se ohladi, a zatim luk i češnjak dodajte mljevenoj puretini. Dodajte i krušne mrvice, svježe začinsko bilje, malo čilija po želji, sol i papar. Dobro pomiješajte i oblikujte kuglice. Kuglice zatim dobro zapecite sa svih strana na tavi. Prebacite ih u posudu za pečenje i ubacite u pećnicu na 180°C. Pecite još 20-30 minuta. Heljdu skuhajte tako da joj dodate lovorov list, sol i papar. Kuhajte dok ne postane pahuljasta, a potom umiješajte kockicu maslaca i dodatno začinite po želji. Kuglice poslužite s heljdom i dodajte žlicu kiselog vrhnja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....