Trebat će vam:
200 g instant palente
800 ml vode
žlica maslinova ulja
žličica soli
začinsko bilje po želji (origano, ružmarin, timijan)
4 režnja češnjaka
maslinovo ulje
parmezan po želji
Priprema:
U loncu zakuhajte vodu koju ste prethodno posolili i dodali žlicu maslinova ulja pa postepeno dodajte palentu. Dobro promiješajte pa nastavite miješati kako biste spriječili nastanak grudica. Kada dobijete gustu smjesu maknite s vatre i dodajte odabrane začine i protisnuti češnjak pa sve još dobro izmiješajte. U kalup koji ste obložili papirom za pečenje izlijte palentu i izravnajte je te pustite da se ohladi. Zagrijte pećnicu na 200°C. Ohlađenu palentu narežite na prutiće, prebacite na obloženi lim za pečenje, malo polijte maslinovim uljem i posipajte parmezanom po želji. Pecite desetak minuta dok ne postanu hrskavi. Poslužite uz grčki jogurt, umak od rajčice, humus ili ajvar.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....