Trebat će vam:
1 luk
1 mrkva
1 manji komad korijena celera
1 šaka peršina
400 g svinjskih kotleta
1 žličica senfa
1 žličica crvene mljevene paprike
1 lovorov list
200 ml vina
temeljac
sol i papar
Priprema:
Kotlete najprije začinite soli i zapecite ih na vrućem ulju s obje strane. Maknite ih iz tave, a na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne postane staklast, a zatim dodajte sitno sjeckanu ili ribanu mrkvu i celer. Pirjajte 10-ak minuta pa dodajte malo vina. Pirjajte dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte lovorov list, slatku crvenu papriku, žličicu senfa, sol i papar. Pirjajte dok povrće ne omekša i povremeno dodajte temeljac ili vodu. Omekšalo povrće prebacite u blender ili ga u kremasti umak pretvorite štapnim mikserom. Prije toga svakako izvadite lovorov list. Vratite umak u tavu i dodajte meso. Dodatno začinite po želji. Kuhajte 15-ak minuta, pospite sjeckanim peršinom i poslužite uz prilog po želji.