ŠTO ZA RUČAK?

Napravite svinjetinu u jednostavnom umaku od povrća i poslužite uz pire krumpir ili njoke

 Ezume Images/
Ostatke umaka možete spremiti te ih idući dan poslužiti uz svježe kuhanu tjesteninu

Trebat će vam:

1 luk

1 mrkva

1 manji komad korijena celera

1 šaka peršina

400 g svinjskih kotleta

1 žličica senfa

1 žličica crvene mljevene paprike

1 lovorov list

200 ml vina

temeljac

sol i papar

Priprema:

Kotlete najprije začinite soli i zapecite ih na vrućem ulju s obje strane. Maknite ih iz tave, a na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne postane staklast, a zatim dodajte sitno sjeckanu ili ribanu mrkvu i celer. Pirjajte 10-ak minuta pa dodajte malo vina. Pirjajte dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte lovorov list, slatku crvenu papriku, žličicu senfa, sol i papar. Pirjajte dok povrće ne omekša i povremeno dodajte temeljac ili vodu. Omekšalo povrće prebacite u blender ili ga u kremasti umak pretvorite štapnim mikserom. Prije toga svakako izvadite lovorov list. Vratite umak u tavu i dodajte meso. Dodatno začinite po želji. Kuhajte 15-ak minuta, pospite sjeckanim peršinom i poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 12:17