DRUGAČIJI PRILOG

Napravite svinjske kotlete i poslužite ih uz jednostavan, ali efektan prilog od blitve

 Lauripatterson/Getty Images
Umjesto klasičnog pire ili pečenog krumpira, riže ili palente, ovog puta od dobar komad mesa poslužite blitvu na ovaj način

Trebat će vam:

4-6 svinjskih kotleta

1 vezica blitve

4 režnja češnjaka

1 šaka pinjola ili drugih orašastih plodova po želji

1 žličica senfa

1 žlica maslaca

1 grančica timijana

ulje

sol i papar

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte protisnuti češnjak. Zatim dodajte očišćenu i nasjeckanu blitvu. Začinite soli i paprom. Pustite da povene i maknite s vatre. U pećnici tostirajte pinjole ili druge orašaste plodove; jednostavno ih rasporedite po posudi za pečenje i pecite 10-ak minuta na 170 stupnjeva ili dok ne zamirišu. Pazite da ih ne pečete predugo. Kotlete premažite mješavinom ulja, senfa, soli i papra. Pecite ih na vrućem ulju s malo maslaca u koji ste dodali grančicu timijana. Pecite dok nisu gotovi i poslužite uz blitvu posipanu pinjolima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 15:01