Trebat će vam:
4-6 svinjskih kotleta
1 vezica blitve
4 režnja češnjaka
1 šaka pinjola ili drugih orašastih plodova po želji
1 žličica senfa
1 žlica maslaca
1 grančica timijana
ulje
sol i papar
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte protisnuti češnjak. Zatim dodajte očišćenu i nasjeckanu blitvu. Začinite soli i paprom. Pustite da povene i maknite s vatre. U pećnici tostirajte pinjole ili druge orašaste plodove; jednostavno ih rasporedite po posudi za pečenje i pecite 10-ak minuta na 170 stupnjeva ili dok ne zamirišu. Pazite da ih ne pečete predugo. Kotlete premažite mješavinom ulja, senfa, soli i papra. Pecite ih na vrućem ulju s malo maslaca u koji ste dodali grančicu timijana. Pecite dok nisu gotovi i poslužite uz blitvu posipanu pinjolima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....