UZ RIŽU ILI PALENTU

Napravite teleću koljenicu u bogatom, gustom umaku od povrća, bijelog vina i slanine

 Deposit Photos/
Tražite li recept za posebnu priliku, meso pripremljeno na ovaj način, sigurni smo, osvojit će svakog tko ga isproba

Trebat će vam:

2 teleće koljenice

200 ml bijelog vina

50 g slanine

2 mrkve

1 luk

1 konzerva pelata

3 režnja češnjaka

2 lovorova lista

maslac

2 žlice brašna

sol i papar

Priprema:

Na tavi najprije zagrijte žlicu maslaca i malo ulja. Meso uvaljajte u brašno, začinite soli i paprom, i zapecite dobro za svih strana. Izvadite ih i na istu masnoću dodajte još malo maslaca, ako je to potrebno, te sitno nasjeckajte slaninu, luk, češnjak i mrkvu. Pirjajte 5 minuta pa dodajte vino i pustite da alkohol ispari. Nakon toga dodajte pelate, lovorov list i vratite meso. Kuhajte oko 2 sata poklopljeno i, ako je potrebno, povremeno podlijte temeljcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 19:16