Trebat će vam:
500 g teletine
400 g šampinjona
1 luk
3 režnja češnjaka
3 žlice kiselog vrhnja
Temeljac
2 grančice timijana
1 žličica slatke mljevene paprike
Svježi peršin
Sol i papar
Ulje
Heljda
Lovorov list
Priprema:
Meso narežite na trakice i zapecite ga sa svih strana na tavi. Na istoj tavi i ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i timijan i gljive. Pirjajte dok gljive ne dobiju boju, a zatim dodajte 5-6 žlica temeljca, crvenu papriku, sol i papar. Malo temeljca sačuvajte sa strane i pomiješajte s vrhnjem. Povrću dodajte meso i krčkajte 20-ak minuta, a zatim dodajte vrhnje s temeljcem i sve dobro promiješajte. Pospite peršinom i poslužite uz heljdu koju ste skuhali s lovorovim listom i paprom u zrnu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....