ZA PRSTE POLIZATI

Napravite teletinu u umaku od šampinjona pa je poslužite uz nesvakidašnji prilog

 Deposit Photos/
Heljdu obožavamo, ali je se rijetko sjetimo. Danas smo je odlučili spojiti s gljivama i teletinom

Trebat će vam:

500 g teletine

400 g šampinjona

1 luk

3 režnja češnjaka

3 žlice kiselog vrhnja

Temeljac

2 grančice timijana

1 žličica slatke mljevene paprike

Svježi peršin

Sol i papar

Ulje

Heljda

Lovorov list

Priprema:

Meso narežite na trakice i zapecite ga sa svih strana na tavi. Na istoj tavi i ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i timijan i gljive. Pirjajte dok gljive ne dobiju boju, a zatim dodajte 5-6 žlica temeljca, crvenu papriku, sol i papar. Malo temeljca sačuvajte sa strane i pomiješajte s vrhnjem. Povrću dodajte meso i krčkajte 20-ak minuta, a zatim dodajte vrhnje s temeljcem i sve dobro promiješajte. Pospite peršinom i poslužite uz heljdu koju ste skuhali s lovorovim listom i paprom u zrnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 00:28