Trebat će vam:
40 g grožđica
1 luk
6 malih glavica komorača
6 žlica maslinovog ulja
1 žličica niti šafrana
200 g tostiranih pinjola
4 fileta inćuna
12 srdela
480 g tjestenine po želji
2 žlice prženih krušnih mrvica
Priprema:
Namočite grožđice u toploj vodi. Ogulite i tanko narežite luk. Kuhajte komorač u puno kipuće, slane vode do deset minuta ili dok ne omekša. Prebacite na kuhinjski papir da se osuši, a zatim grubo nasjeckajte i stavite u zdjelu. Vodu od kuhanja sačuvajte. Srdele očistite i otkostite, odrežite glave i filetirajte na leptir. Zagrijte pola ulja u tavi na srednje jakoj vatri i pirjajte luk oko pet minuta, odnosno dok ne omekša. Dodajte 500 ml vode u kojoj se kuhao komorač, šafran, ocijeđene grožđice i pinjole koje ste prethodno tostirali te kuhajte na laganoj vatri pet minuta. U međuvremenu na maloj tavi na laganoj vatri pirjajte inćune s preostalim uljem nekoliko minuta dok se ne raspadnu pa dodajte u umak. U tavu dodajte srdele i pecite ih 3-4 minute, a zatim dodajte komorač. Obilno začinite soli i crnim paprom i pecite još 3-4 minute.U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj vodi od koromača dok ne postane al dente. Ocijedite i poslužite s umakom, pospite po vrhu krušnim mrvicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....