Trebat će vam:
1 luk
2 mrkve
2 paprike
1 komad korijena celera
100 g slanine
2 konzerve graha (može i slanutka)
1 žličica koncentrata rajčice
1 žličica čilija
1 žličica kumina
1 žličica kima
Sol i papar
Voda ili temeljac
Svježi peršin
Ulje
Priprema:
Na malo ulja najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer, a zatim i papriku. Pustite da povrće poprimi boju i ubacite slaninu koju ste nasjeckali. Dodajte koncentrat rajčice, sol i papar, čili, kim i kumin, a zatim dodajte vode ili temeljca toliko da prekriju sve sastojke. Krčkajte dok povrće ne omekša. Dodajte grah koji ste najprije isprali, a ako želite, povrće prije dodavanja graha možete i izblendati kako biste dobili svilenkasti umak, ali slaninu prethodno svakako izvadite iz umaka. Dodajte i svježe nasjeckani peršin. Dodajte još začina po želji, a zatim ubacite u pećnicu. Prije nego što grah stavite u pećnicu, možete ga posipati s malo ribanog sira. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva i poslužite uz tostirani kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....