ŠTO KUHATI?

Napravite zapečeni grah sa slaninom za brz i jednostavan ručak usred tjedna

 Shaiith Nowak Jacek/
Grah u ovom receptu možete zamijeniti i konzervama slanutka, a količine možete prilagoditi svojim potrebama

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

2 paprike

1 komad korijena celera

100 g slanine

2 konzerve graha (može i slanutka)

1 žličica koncentrata rajčice

1 žličica čilija

1 žličica kumina

1 žličica kima

Sol i papar

Voda ili temeljac

Svježi peršin

Ulje

Priprema:

Na malo ulja najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer, a zatim i papriku. Pustite da povrće poprimi boju i ubacite slaninu koju ste nasjeckali. Dodajte koncentrat rajčice, sol i papar, čili, kim i kumin, a zatim dodajte vode ili temeljca toliko da prekriju sve sastojke. Krčkajte dok povrće ne omekša. Dodajte grah koji ste najprije isprali, a ako želite, povrće prije dodavanja graha možete i izblendati kako biste dobili svilenkasti umak, ali slaninu prethodno svakako izvadite iz umaka. Dodajte i svježe nasjeckani peršin. Dodajte još začina po želji, a zatim ubacite u pećnicu. Prije nego što grah stavite u pećnicu, možete ga posipati s malo ribanog sira. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva i poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. listopad 2024 07:48