Kada je nedavno održan prvi Palačinka Fest u Rougemarin Parku, veliki hit bile su upravo palačinke našeg poznatog slastičara Roberta Hromalića. Radio ih je u nekoliko varijanti, s kremom od lješnjaka, tiramisu palačinke s mascarpone kremom i kavom, Creme Brulee palačinke te palačinke s kremom od pistacija.
Upravo ove posljednje bile su veliki hit među mnogobrojnim posjetiteljima pa smo Roberta Hromalića zamolili za recept kako bismo u njima mogli uživati i kada festival završi. Iako se ovog vikenda Palačinka Fest ponovno vraća u Rougemarin Park, mi vam, za svaki slučaj, u nastaku ipak ostavljamo njegov provjereni recept.
Za smjesu za palačinke:
200 g brašna
2 g soli
60 g šećera
200 g jaja
600 g mlijeka
1 štapić vanilije
80 g maslaca
Za slastičarsku kremu s pistacijom:
1000 g mlijeka
200 g šećera
150 g paste od pistacija
180 g žumanjaka
120 g gustina
180 g maslaca
Priprema:
Palačinke ispecite na klasičan način. Pomiješajte sve sastojke, pustite da kratko odstoji pa ih pecite na dobro zagrijanoj tavi na malo masnoće. Zatim napravite kremu. Mlijeko i pastu od pistacija prokuhajte do 100 stupnjeva. Šećer, gustin i žumanjke izmiješajte i prelijte s polovicom ugrijanog mlijeka. Sve zajedno konstantno miješajte. Maknite kremu s vatre i dodajte maslac. Ohladite. Kremu poslužite uz palačinke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....