Naslađi bobičasti doručak za 30 minuta

Ostanite u krevetu i proslijedite recept nekom drugom. Dignite se i nacrtajte osmjeh pečenim bobicama kojim nitko neće moći odoljeti!

Kako zasiti 4 do 6 gladuša koji vole slatko, bobice i svježe pečeni mirisan doručak? Stiže jedan jednostavan i prefin način za koji će vam trebati ravno-pola sata!

Slušajte ovu kombinaciju:šumsko voće, najdeveno keksima od cjelovitih žitarica, kratko zapečenih, a prelivenih domaćim jogurtom, grčkim jogurtom ili kefirom, a za grešno dobar užitak…s puuuno sladoleda!

Sastojci:

700 g šumskog voća (jagode, borovnice, maline, ribizi..)

100 ml javorovog sirupa

50 g šećera u prahu

3 jušne žlice zobenih pahuljice

2 žlice vode

1 žlica limunovog soka

malo cimeta

Za nadjev:

300 g zobenog brašna

1 žlica praška za pečenje

prstohvat soli

60 g maslaca (narezanog na male komadiće)

2 žlice mlijeka

2 žlice javorovog sirupa

1 veliko jaje

Priprema:

Napravite nadjev tako da pomiješate šumsko voće, javorov sirup, šećer i malo cimeta pa stavite u posudu i zagrijte na srednjoj vatri do vrenja. Kuhajte kojih 3 do 4 minute dok ne dobijete homogenu smjesu s kompaktnijim “sirupom”.

U “manjoj” drugoj posudici pomiješajte zobene pahuljice, vodu i limun pa ih pridodajte smjesi sa šumskim voćem te kuhajte dodatne 2-3 minute. Konstantno miješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne počne zgušnjavati.

Kako biste napravili “tijesto” pomiješajte zobeno brašno, prašak za pečenje i prstohvat soli u širu posude te pridodajte i maslac narežite na komadiće. U maloj posudici pomiješajte jedno jaje, mlijeko i javorov sirup. Pridodajte mokre sastojke suhima pa miješajte dok ne postignete homogenu smjesu.

U male posudice stavite prvo nadjev a zatim ga prekrijte prethodno opisanom smjesom za tjesto. Zapecite 25 do 30 minuta na 185°C. Imajte na umu da nadjev mora biti sočan, a korica zlaćane boje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 20:58