Autor: Nastasja Chiara Petrić
1 pakiranje kukuruza
1 luk srebrenac
1 veća kockica maslaca
3 režnja češnjaka
1 srednji krumpir
malo maslinova ulja
2 lovorova lista
1 l temeljca
sol i papar
Za gremolatu od kokica:
kokice
svježi peršin
korica limuna
1 manji češnjak
Na maslinovu ulju i maslacu na laganoj vatri prodinstajte luk, češnjak i lovorov list. Kad omekšaju, dodajte kukuruz i krumpir narezan na kockice, zalijte temeljcem, posolite i popaprite pa kuhajte 20-ak minuta, koliko treba krumpiru da se skuha. Sve jako dobro izblendajte u kremastu gustu juhu, pa poslužite s gremolatom od kokica. Nju napravite tako da u sjeckalicu dodate kokice, svježi peršin ili celer list, limunovu koricu i jedan manji češnjak i usitnite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....