POVRĆE KOJE SE VOLI

Nastasjin recept za krem juhu od mrkve i curryja

 Berislava Picek/Cropix/Cropix

1 srednji luk srebrenac
1 manji korijen peršina
2 veće mrkve
1 veći krumpir
2 žličice curry praha
malo maslinova ulja ili ghee maslaca
1, 5 l temeljca ili vode
sol i papar
šaka indijskih oraščića
1 srednja svježa rajčica ili par sušenih

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix


Na maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk, a zatim dodajte narezanu mrkvu i korijen peršina. Nakon 10-ak minuta dodajte curry prah, popržite još minutu, dodajte narezani krumpir, prelijte temeljcem, začinite solju i paprom te kuhajte dok krumpir ne omekša. Kušajte i ako vam fali kiseline, dodajte usitnjenu svježu ili sušene rajčice. Sve skupa štapnim mikserom izblendajte u kremastu gustu juhu. Poslužite juhu s tostiranim indijskim oraščićima i narezanom sušenom rajčicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:30