Kod nas se mogu pronaći ljubičaste artičoke, dok u našim vrtovima često rastu i one manje zelene s jestivim lišćem. Artičoku nije tako jednostavno očistiti, ali zato njezino meko srce predstavlja pravu poslasticu koju možete pripremati na brojne načine. Kad je kupujete, obratite pozornost na težinu glavice te protrljajte listove kako biste provjerili je li svježa jer će pod prstima površina škripati. Kada je čistite, artičoki prvo uklonite ušiljene vrhove te odrežite njezinu gornju četvrtinu. Ako ima dugu stabljiku, ogulite je i sačuvajte za kuhanje. Kako biste spriječili da posmeđi, rezove na artičoki premažite limunovim sokom.
MESNATI LISTOVI
NE JEDETE ARTIČOKE? Ako je tako, donosimo vam četiri isprobana recepta zbog kojih ćete stvarno zavoljeti ovaj zavodljivi pupoljak!
Čvrsti i stisnuti mesnati listovi koji oblikuju glavicu ovog biljnog pupoljka čine artičoku namirnicom koju je na tržnici jednostavno nemoguće previdjeti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....