Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 35 minuta • Porcija: 4
Sastojci:
- 2 žlice maslinova ulja
- žlica i pol maslaca
- 1 srednje velika bundeva
- 2 mrkve
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 500 ml povrtnog temeljca
- 200 g očišćenih škampa
- začinska mješavina prema želji
- sol
- svježi vlasac
Priprema:
U lonac stavite ulje i maslac te pustite da se zagriju. Ubacite narezani luk i usitnjeni češnjak te pustite da se kratko peku. Dodajte bundevu narezanu na kockice i mrkvu na ploške. Dodajte pola temeljca tek toliko da prekrije povrće i prokuhajte. Kuhajte oko 30 minuta uz postepeno dodavanje temeljca.
Stavite lonac na stranu i ostavite da se povrće neko vrijeme ohladi. Izradite ih štapnim mikserom, a ako je smjesa pregusta, dodajte još temeljca.
Škampe kratko marinirajte u omiljenim začinima te ih prepržite u tavici neposredno prije posluživanja. Juhu dodatno začinite usitnjenim svježim vlascem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....