Iznenadit će vas

Ne vjerujete da se povrće i plodovi mora vole? Isprobajte juhu od bundeve s škampima

 Alisa Korolevskaya/Getty Images/istockphoto
Odvažite se probati nešto novo i istražite koliko dobro se ljube kombinacije namirnica koje inače ne biste spojili

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 35 minuta • Porcija: 4

Sastojci:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • žlica i pol maslaca
  • 1 srednje velika bundeva
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 200 g očišćenih škampa
  • začinska mješavina prema želji
  • sol
  • svježi vlasac

Priprema:

U lonac stavite ulje i maslac te pustite da se zagriju. Ubacite narezani luk i usitnjeni češnjak te pustite da se kratko peku. Dodajte bundevu narezanu na kockice i mrkvu na ploške. Dodajte pola temeljca tek toliko da prekrije povrće i prokuhajte. Kuhajte oko 30 minuta uz postepeno dodavanje temeljca.

Stavite lonac na stranu i ostavite da se povrće neko vrijeme ohladi. Izradite ih štapnim mikserom, a ako je smjesa pregusta, dodajte još temeljca.

Škampe kratko marinirajte u omiljenim začinima te ih prepržite u tavici neposredno prije posluživanja. Juhu dodatno začinite usitnjenim svježim vlascem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 09:41