Mi obožavamo kruške tako da smo ih odlučili iskoristiti! Ovdje se nećete namučiti, ali bitno je slijediti recept. Nemojte biti brzopleti i pustite tijesto da odmori preko noći. Isplatit će se.
Sastojci:
Tijesto:
300 g brašna 150 g maslaca 50 g šećera 2 žlice kiselog vrhnja 1 jaje žličica praška za pecivo |
Nadjev:
5-6 krušaka 2 velike žlice meda malo grožđica - ovisno koliko volite 25 g maslaca |
Za tijesto prvo pomiješajte brašno i prašak za pecivo, a zatim dodajte i sve preostale sastojke pazeći da je maslac hladan. Sve zajedno zamijesite, ali imajte na umu da tijesto ne smije biti ljepljivo pa slobodno dodajte još malo brašna. Zamotajte u prozirnu foliju i pustite da odmori u hladnjaku preko noći. Za nadjev naribajte kruške, dodajte im malo meda, maslaca i grožđica. Kuhajte kojih desetak minuta dok ne ispari tekućina. Zatim, tijesto prepolovite na dva dijela, razvaljajte pa stavite jednu polovicu na dno namaštenog pleha, zatim nadjev, a potom ponovno obložite tijesto. Nabockajte vilicom prije pečenja. Pecite pola sata na 180°C. Kad se ohladi, možete posipati šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....