Trebat će vam:
1 manji šaran od oko 1 kg
1 jaje
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
3 dvopeka
1 žlica parmezana
prstohvat čilija
1 žlica sitno nasjeckanog peršina
sol i papar
povrće za juhu
ulje za prženje
Za umak:
200 g vrhnja
prstohvat svježe naribanog hrena
prstohvat soli
1 žlica majoneze
Za salatu:
300 g svježe potočarke
1 naranča
sok pola limuna
malo soli
Priprema:
Sve sastojke za umak stavite u manju zdjelicu, dobro promiješajte te stavite u hladnjak. Ribu dobro očistite, narežite na manje komade te je stavite u posudu za kuhanje. Ulijte vodu i dodajte povrće (mrkvu, peršin, celer). Sve lagano zakuhajte. Kuhajte ribu oko 10 minuta. Izvadite je iz tekućine, ohladite te očistite od kože i kostiju. Meso ribe stavite u sjeckalicu i vrlo kratko usitnite. Stavite u veću zdjelu te dodajte sitno nasjeckan luk koji ste kratko propirjali na masnoći s češnjakom. Zatim dodajte jaje, začine i dvopek koji ste namočili u tekućini u kojoj se kuhala riba. Sve sjedinite te žlicom oblikujte kuglice. Pecite ih u ulju za prženje dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite s umakom i salatom od potočarke i naranče.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....