![28358196](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/12/k_28358196_640.jpg)
Što je zapravo kompot? Radi se osvježem ili sušenom voću u gustom ili rijetkom šećernom sirupu s dodacima (začinima). Voće se ukuhava dok ne postane mekano. U kompotu može biti jedna vrsta ili više vrsta voća, servira se toplo ili hladno. Znamo da su ih naše bake redovito posluživale nakon obroka, nerijetko smo ih dobivali i za užinu u vrtiću. Isprobajte ova dva provjerena recepta Dobre hrane i vratite se u djetinjstvo.
Kompot od dunja, jabuka i krušaka
![Zagreb, 131017.
Jela od dunje slatka i slana; kompot, svinjsko pecenje, slana pita, punjene dunje i kolac s dunjama. Jela je pripremila Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/11/6/12/dunje_jela9-131017.jpg)
Kompot od jabuka
![Sisak, 120916.
U selu Bok pored Siska brali smo stare sorte jabuka.
Selo je zasticeno kao nematerijalno dobro i nalazi se na obali rijeke Save.
Uz pomoc mjestana nasli smo i nabrali 4 sorte jabuka, radili smo jabucni ocat i spremali jabuke za zimu.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/3/11/jabuke-jela2-130916.jpg)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....